Doelpubliek:individuen

From atacc Wiki
Revision as of 04:55, 4 December 2019 by Wimcoulier (talk | contribs) (Anderen meekrijgen)
Jump to navigation Jump to search

Ook individuen kunnen heel veel doen. Iedereen kan zijn eigen impact maar ook die van anderen helpen inperken. En dat hoeft niet meteen veel moeite of geld te kosten. Sommige acties zijn heel simpel of vragen alleen een wijziging van gewoontes. Bovendien hebben die acties meestal extra voordelen en weinig nadelen. Dit kan je doen:

Jezelf informeren

Daar ben je blijkbaar al mee bezig, aangezien je hier aan het lezen bent ;-). Maar deze wiki is natuurlijk niet de enige plaats waar informatie te vinden is. Goede informatie vind je ook op: https://10klimaatacties.be

Bestaande acties ondersteunen

Er zijn al heel wat mensen die acties hebben opgestart die je kan ondersteunen. Velen vragen heel weinig moeite (bvb. enkel een petitie ondertekenen):

Anderen vragen al wat meer inzet: * Je kan bijvoorbeeld mee ataccen met ons. Je kan actief artikels aanpassen en toevoegen op deze wiki na registratie en bevestiging van je mail adres.

  • https://www.ecosia.org : Ecosia is een alternatieve zoekmotor. Je kan die instellen in je browser. Zij gebruiken en deel van hun inkomsten om er bomen mee te planten. Die halen CO2 uit de lucht.

Overheden meekrijgen

Overheden kunnen maatregelen nemen die veel meer impact hebben dan wat individuen kunnen doen. En zij kunnen ook het kader scheppen om het voor individuen en organisaties evident te maken om de juiste acties te ondernemen. Het is daarom heel belangrijk dat overheden op alle niveaus (van gemeentes tot de EU) die maatregelen inderdaad nemen. Je kan dus ertoe aanzetten die:

Anderen meekrijgen

Voeding

Je woning aanpassen

Ga eens langs bij een provinciaal steunpunt duurzaam wonen en bouwen. Zij kunnen je helpen te bepalen wat het meest interessant is om eerst te doen. Een overzicht van de contactgegevens daarvan vind je op https://www.energiesparen.be/provinciale-steunpunten-duurzaam-wonen-en-bouwen.

Mobiliteit