Open main menu

Actie:compensatie

Bij het compenseren van je klimaatuitstoot projecten die verdere uitstoot voorkomen te verkiezen boven projecten die uitstoot die reeds gemaakt werd weer uit de lucht te halen. Dat is gewoon efficiënter. Maar natuurlijk hebben beide een positief effect en zijn ze ook allebei nodig.

Hoewel je zelf kan compenseren door bijvoorbeeld klimaatvriendelijk te beleggen, heb je dan niet echt zicht of je acties dan inderdaad je uitstoot wel compenseren. Hier vindt je enkele mogelijkheden om te compenseren waarbij je kan laten berekenen in welke mate je inderdaad je uitstoot wel compenseert:

  • https://carbonaltdelete.eu/nl/ : Oorspronkelijk was de bedoeling voor het opkopen en vernietigen van CO2 certificaten om het zo voor de industrie duurder te maken en dus hun meer reden te geven om uitstoot te voorkomen. Door wijzigingen in het systeem van de CO2 certificaten, had dit niet zo veel zin meer en nu steunen zij met uw giften projecten om op een duurzame manier energie op te wekken. Dit zijn dus voorkomende acties.
  • https://greentripper.org/ : Lokale klimaatprojecten in landen die dit zelf niet kunnen financieren (voorkomende acties)
  • https://www.treecological.be/ : Compenseer via herbebossing (genezende acties)

Er zijn er ongetwijfeld nog veel meer. Indien jij er kent die ontbreken, aarzel dan niet om ze toe te voegen.

Bitnami