Informatief:antwoorden

From atacc Wiki
Revision as of 10:20, 23 February 2020 by Wimcoulier (talk | contribs) (Elektrische wagens)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Elektrische wagens

Zijn elektrische wagens niet nog slechter voor het klimaat?

Neen, helemaal niet. Dat willen de gevestigde waarden in de auto industrie en de fossiele industrie de mensen graag laten geloven. En met de regelmaat van de klok wordt en een studie gepubliceerd die dat aan zou moeten tonen. Dan wordt voor een elektrische wagen alle mogelijke bronnen van CO2 uitstoot in rekening genomen, en de som daarvan wordt vergeleken met de officiële uitstoot van een fossiele wagen. Maar als men voor een elektrisch wagen de uitstoot gelinkt aan de productie van een batterij, en de productie van de elektriciteit meerekent, moet men ook bij de fossiele wagen dat soort uitstoot meerekenen. En dat zijn er nogal wat: de heel complexe verbrandingsmotor met duizenden onderdelen die van over heel de wereld komen, het oppompen van de ruwe brandstof, affakkelen van onbruikbare gassen, transport van de bron naar raffinaderij, raffinage van de brandstof, transport naar het tankstation, operatie van het tankstation, de fossiele wagen die extra kilometers rijdt om te gaan tanken, enz. Bovendien weten we ondertussen wel al heel goed dat de officiële uitstootcijfers van fossiele voertuigen een sterke onderschatting is van de werkelijke. Ofwel wordt enkel gekeken naar de uitstoot (en die is bij een elektrische wagen 0 g/km), ofwel probeert men alles in rekening te nemen maar dan ook voor beide types voertuigen. En dan wordt duidelijk dat met een correcte vergelijking een elektrische wagen altijd veel minder CO2 uitstoot heeft. Meer detailinformatie hierover is te vinden op Uitstoot van Elektrische Wagens

Zijn elektrische wagens niet veel duurder dan fossiele wagens?

Ja en neen, het hangt er vanaf hoe je het vergelijkt en welk gebruik je maakt van de wagen. Als je normaal met een zeer goedkope wagen rijdt en weinig kilometers doet, zal een elektrische wagen misschien wel duurder zijn. Maar als je sowieso eerder wagens uit het luxe segment koopt en veel kilometers rijdt, dan zal een elektrische wagen waarschijnlijk goedkoper uitkomen. Zeker voor bedrijven, maar dikwijls ook voor particulieren. Om te helpen te bepalen hoe dat voor jouw situatie uitkomt hebben we een spreadsheet gemaakt voor de Vergelijking van de kost van elektrische en fossiele wagens. Daarin kan je voor de modellen van je voorkeur de vergelijking laten uitrekenen. De berekeningen houden rekening met allerlei kosten zoals verzekeringen, belastingen, brandstofkosten, Voordeel Alle Aard, enz.

Ik kan geen laadpaal plaatsen thuis, dan ben ik toch niets met een elektrische wagen?

Je hebt niet persé een laadpaal thuis nodig als je een elektrische wagen koopt. En het laden onderweg gaat ondertussen veel sneller dan met de eerste generaties wagens en laadpalen.

Kan ik wel op vakantie met een elektrische wagen?

Dat kan zeker. Of je daarvoor moeite moet doen of niet hangt af van het type wagen. Met een Tesla is dat alvast geen probleem. Bij andere merken is het ook mogelijk maar kan het wat moeilijker zijn. Als je een kleine batterij (en dus reikwijdte) hebt, kan het zelfs een echte uitdaging vormen. Ervaringen die duidelijk maken wat wel en niet kan, vindt je op onze pagina "Op vakantie met een elektrische wagen"

Is klimaatontwrichting geen hoax die gebruikt om ons uit te persen?

Bij elke verandering zijn er winnaars en verliezers. Dus zijn er mensen die winnen aan de acties tegen de klimaatontwrichting en mensen die er aan verliezen. De winnaars zitten zeer verspreid: individuele eigenaars van zonnepanelen, producenten van zonnepanelen, windmolens en toebehoren, producenten van elektrische wagens,... Dit zijn veelal kleine partijen of kleine onderdelen van grotere partijen. Per partij zijn de winsten relatief klein (waarschijnlijk maximaal in de miljoenen euro's). De verliezers zijn heel wat meer geconcentreerd en veel machtiger: grote olie- en gasconcerns, landen die afhankelijk zijn van hun inkomsten van de export van fossiele brandstoffen (landen uit het Midden-Oosten, Rusland, de VS, enz.). Dit zijn partijen die vele tientallen of zelfs honderden miljarden dreigen te verliezen als we de omschakeling maken en de fossiele brandstoffen in de grond laten. Er zijn bewijzen van desinformatie campagnes die de klimaatontwrichting ontkennen of minimaliseren of die de oplossingen (bvb. elektrische wagens) proberen zwart te maken. Zo is het allom bekend dat de gebroeders Koch (die zeer veel fossiele belangen hebben) zeer actief verschillende desinformatie campagnes hebben opgezet: https://electrek.co/2017/06/27/koch-brothers-electric-cars-fossil-fuels/ . Dus als er al hoaxes rond het onderwerp worden gelanceerd, dan zijn het vooral desinformatiecampagnes ten voordele van de fossiele industrie en ten nadele van de duurzame omschakeling.

In het verleden is de aarde toch ook al opgewarmd, waarom zou dat dan nu een probleem zijn?

NTB Toen tienduizenden jaren, nu enkele decennia Toen zijn er ook vele soorten uitgestorven en heel wat negatieve gevolgen geweest NTB

De technologie in de toekomst zal dat wel oplossen.

NTB